SSC CHSL 22nd Jan 2016-17 Exam Answer Keys Asked Questions

SSC CHSL 22nd Jan 2016-17 Exam Answer Keys Asked Questions: Staff Selection Commission (SSC) has successfully conducted SSC CHSL (10+2) 2016 Exams on 7th, 8th, 9th, 10th, 11th, 12th, 13th, 14th, 15th, 16th, 17th, 18th, 19th, 20th, 21st, and 22nd January at various examination centers across the country. The examination was conducted in morning, afternoon, and evening shifts. A huge amount of candidate appeared in this online exam. Now all they are searching for the answer key of question paper. This was the 16th day of CHSL examination 2016.  As you know that, SSC CHSL 2016 (10+2) online examination is scheduled from 7th January to 5th February 2017.

The Commission conducted these exams under tier I. The SSC CHSL Tier I exam was multiple choice objective type questions. All questions were categories in four sections General Intelligence, English Language, Quantitative Aptitude and General Awareness. Each section had 50 questions with equal marks of one. The whole examination was of 200 marks.

22ndJan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys

 

SSC CHSL 22nd Jan 2016-17 Exam Answer Keys

Staff Selection Commission (SSC) is an organization under Government of India to recruit staff for various posts in the various Ministries and Departments of the Government of India and in Subordinate Offices. This Commission is an attached office of the Department of Personnel and Training which consists of Chairman, two Members and a Secretary-cum-Controller of Examinations. His post is equivalent to the level of Additional Secretary to the Government of India.

SSC CHSL 2016 21st January Exam Answer Keys

22nd January SSC CHSL Exam 2017 Answer Keys

Official SSC CHSL 2016 Answer keys will be available on the official website of SSC after the examination. The answer key will be available in a pdf file. Candidates can easily download that file and match their answers with the official answer key provided by Commission. There is no confirmed date about when the commission will publish the answer keys for all seats. But it is expected that the answer keys will be available after one week of examination.

Overview on SSC CHSL (10+2) 2016-17 Examination

Exam OrganizerStaff Selection Commission (SSC)
Posts NameDEO, LDC, Sorting Assistant, Postal Assistant
Exam NameSSC CHSL (10+2) 2016
Exam PatternMultiple Choice Question
Time Duration75 min
Total Marks200
Exam Dates7th January to 5th February 2017
Admit Card StatusAvailable Now
Answer KeysAvailable Shortly
Cut OffAvailable Shortly
Merit ListAvailable Shortly
ResultAvailable Shortly
Official Websitewww.ssc.nic.in

Download SSC CHSL Answer Key 2016-17 LDC DEO (10+2)

Some private coaching institutes will also publish the unofficial answer keys. They will publish the papers and answer keys immediately after the exam. Remember, these answer keys are prepared by the teachers who have been teaching the respective subjects for a very long time. There may be some differences between the official and unofficial answer keys. All candidates who have appeared in CHSL 2016 exams are suggested to recheck their solution from the official answer keys that will be available on the SSC’s official website.

SSC CHSL 2016-17 Tier 1 Morning Shift Exam Asked Questions & Answers

Q1. Golden age of Indian history?
Ans. Gupta Empire

Q2. Geet Sethi belongs to which game?
Ans. Billiards

Q3. Total Lok Sabha seats in Gujarat?
Ans. 26

Q4. Who discovered Pluto?
Ans. Clyde Tombaugh

Q5. Ovis is scientific name of which animal?
Ans. Sheep

Q6. Saina Nehwal’s highest award?
Ans. Padma Bhushan

Q7. Mars position according to size?
Ans. Seventh

Q8. Where is the Sunderban delta?
Ans. Situated mostly in Bangladesh, a small portion of it lies in India(West Bengal).

Q9. Name of Bomb dropped on Japan?
Ans. The two bombs dropped on Hiroshima and Nagasaki were called Little Boy and Fat Man.

Q10. Telugu is spoken in which state?
Ans. Andhra Pradesh and Telangana

Q11. Father of the computer?
Ans. Charles Babbage

Q12. Ajanta caves related to which religion?
Ans. Buddhism

Q13. Yellow color of urine is due to?
Ans. Pigment urochrome

Q14. Author of Two States?
Ans. Chetan Bhagat

Q15. Circumference of the earth?
Ans. 40,075 km

SSC CHSL 2016-17 Tier 1 Afternoon Shift Exam Asked Questions & Answers

Q1. Brendon Mccullum belongs to which team?
Ans. New Zealand and Gujarat Lions

Q2. Old fort is situated in?
Ans. New Delhi

Q3. The capital of Austria?
Ans. Vienna

Q4. Chandragupta Maurya birth year?
Ans. 340 BC

Q5. Antibiotics Invented By?
Ans. Sir Alexander Fleming

Q6. The Three Musketeers is written?
Ans. Alexandre Dumas

Q7. Coldest Planet in solar system?
Ans. Neptune

Q8. Jahangir Belongs to which Dynasty?
Ans. Mughal

Q9. First female Justice of High Court India?
Ans. Justice Leila Seth

Q10. Who discovered that The Earth revolves around The Sun?
Ans. Copernicus/Aristarchus

Q11. The chemical formula of methanol?
Ans. CH3OH

Q12. Path of projectile motion looks like?
Ans. Parabola

Q13. Bahujan samaj party was established in?
Ans. 1984

SSC CHSL 2016-17 Tier 1 Evening Shift Exam Asked Questions & Answers

Q1. Giddha dance which state?
Ans. Punjab

Q2. Who wrote book “My Truth”?
Ans. Indira Gandhi

Q3. What is the capital of UAE?
Ans. Abu Dhabi

Q4. Which wildlife sanctuary is attached with border of Bangladesh?
Ans. Sundarban National Park

Q5. Indian first woman, who received first noble prize?
Ans. Mother Teresa

Q6. Shiva Thapa is related which sport?
Ans. Boxer

Q7. Chairman of Rajya Sabha?
Ans. Vice-President

Q8. What is formula of acetic acid?
Ans. CH3COOH

Q9. Who used guerrilla tactics?
Ans. Shivaji Maharaj, of the Maratha kingdom

SSC CHSL Result 2016-17

The answer key will help to get an idea of the score. We will try to provide official/unofficial answer keys here as soon as we will get that. So, all candidates are suggested to keep their eyes on this website for regular updates.

Exam Day/Date                           Asked Questions/Answer Keys Status
Morning ShiftAfternoon ShiftEvening Shift
7th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
8th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
9th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
10th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
11th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
12th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
13th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
14th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
15th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
16th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
17th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
18th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
19th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
20th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
21st January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
22nd January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
23rd January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
24th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
25th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
26th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
27th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
28th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
29th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
30th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
31st January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
1st February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
2nd February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
3rd February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
4th February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
5th February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: