7th January SSC CHSL 2016 Exam Answer Key Morning Evening Shift

7th January SSC CHSL 2016 Exam Answer Key Morning Evening Shift: Staff Selection Commission (SSC) has successfully conducted SSC CHSL (10+2) 2016 Exam on 7th January at various examination centers across the country. The examination was conducted in morning, afternoon, and evening shifts. A huge amount of candidate appeared in this online exam. Now all they are searching for the answer key of question paper. This was the first day of CHSL examination 2016.  As you know that, SSC CHSL 2016 (10+2) online examination is scheduled from 7th January to 5th February 2017.

The Commission conducted these exams under tier I. The SSC CHSL Tier I exam was multiple choice objective type questions. The questions were categories in four sections General Intelligence, English Language, Quantitative Aptitude and General Awareness. Each section had 50 questions with equal marks of one. The whole examination was of 200 marks.

7th January SSC CHSL 2016 Exam Answer Key

7th January SSC CHSL 2016 Exam Answer Key

SSC CHSL 2016 (10+2) Answer Key

Staff Selection Commission (SSC) is an organization under Government of India to recruit staff for various posts in the various Ministries and Departments of the Government of India and in Subordinate Offices. This Commission is an attached office of the Department of Personnel and Training which consists of Chairman, two Members and a Secretary-cum-Controller of Examinations. His post is equivalent to the level of Additional Secretary to the Government of India.

7th Jan SSC CHSL Exam 2016 Answer Key

Official SSC CHSL 2016 Answer keys will be available on the official website of SSC after the examination. The answer key will be available in a pdf file. Candidates can easily download that file and match their answers with the official answer key provided by Commission. There is no confirmed date about when the commission will publish the answer keys for all seats. But it is expected that the answer keys will be available after one week of examination.

Overview on SSC CHSL (10+2) 2017 Examination

Exam OrganizerStaff Selection Commission (SSC)
Posts NameDEO, LDC, Sorting Assistant, Postal Assistant
Exam NameSSC CHSL (10+2) 2016
Exam PatternMultiple Choice Question
Time Duration2 hrs
Total Marks200
Exam Dates7th January to 5th February 2017
Admit Card StatusAvailable Now
Answer KeysAvailable Shortly
Cut OffAvailable Shortly
Merit ListAvailable Shortly
ResultAvailable Shortly
Official Websitewww.ssc.nic.in

Download SSC CHSL Answer Key 2017 LDC DEO (10+2)

Some private coaching institutes will also publish the unofficial answer keys. They will publish the papers and answer keys immediately after the exam. Remember, these answer keys are prepared by the teachers who have been teaching the respective subjects for a very long time. There may be some differences between the official and unofficial answer keys. So, all candidates who have appeared in CHSL 2016 exams are suggested to recheck their solution from the official answer keys that will be available on the SSC’s official website.

  • SSC CHSL Questions Asked 7th January 2017 – Quantitative Aptitude

Q.1) LCM of two numbers is 2900% more than their HCF and sum of LCM and HCF of these two numbers is 310. If one of the number is 20, find the other number? Ans. 150.

Q.2) In 40 L mixture of milk and water, the ratio of milk to water is 7:1. In order to make the ratio of milk and water 3:1, the quantity of water (in liters) that should be added to the mixture will be: Ans. 20/3.

Q.3) Three persons walk from place A to place B. their speed are in the ratios 4:3:5. The ratio of the times taken by them to reach B will be: Ans. 15:20:12.

Q.4) Average age of a woman and her daughter is 21 yr. If the ratio of their ages is 5:1, respectively, what will be the ratio of their ages after 5 years? Ans. 10:3.

Q.5) Complete the following series.
418, 208, 102, 48, ?, 5
Ans. 20.
Solution: 418/2 – 1 = 208,
208/2 – 2 = 102,
102/2 – 3 = 48,
48/2 – 4 = 20,
20/2 – 5 = 5

  • SSC CHSL Questions Asked  7th January 2017 General Awareness

  1. 2016 Nobel in economics was given for? – Contract Theory.
  2. Bhavani dam is located in which state? – Tamil Nadu.
  3. Who is UNICEF Goodwill Ambassador? – Priyanka Chopra.
  4. Tehri dam is on which river? – Bhagirathi River.
  5. Rukmini Arundale is related to? – Bharatanatyam.
  6. Dipika Kumari is related to? – Archery.
  7. Tajmahal was built for? – Mumtaz.
  8. When was Emergency imposed in India? – 1975.
  9. Full form of GDP? – Gross Domestic Product.
  10. Arya Samaj founder? – Raja Ram Mohan Roy.
  11. Chemical name of baking soda? – Sodium Bicarbonate (NAHCO3).
  12. With which state does Haryana not share a boundary? Madhya Pradesh
  13. Which metal is liquid at room temperature? Mercury
  14. Which is a scalar quantity? E (modulus of Elasticity)
  15. Ellora caves are located in which state? Maharashtra
  16. Which of these can be found in an atom in pairs? Protons & Electrons
  17. Who wrote the Arthashastra? Chanakya
  18. Who invented the barograph? Ivan Eremeeff
  19. 4 bits equal to? 1 nibble
  20. How many times can a person become the PM of country?
  21. Total amount(rupees) produced by a country and income is called?
  22. Question on river’s water ppm value
  23. Question on scientific name of fruit
  24. Question on scientific name of water mammal
  • SSC CHSL Questions Asked 7th January 2016 – Reasoning

Q1.) Select the related letter/word/number from the given alternatives.
BEHK : PSVY :: ADGJ : ?
Ans. ORUX.

Q2.) Select the related word/letters /number from the given alternatives.
49 : 216 :: 36 : ?
Ans. 125.

Q3.) Among five friends; Satish, Kishore, Mohan, Anil and Rajesh, Mohan is the tallest. Satish is shorter than Kishore but taller than Rajesh. Anil is little shorter than Kishore but little taller than Satish. Who is taller than Rajesh but shorter than Anil?
Given,
M > K > A > S > R.
Hence, only Satish is taller than Rajesh but shorter than Anil.
Ans. Satish

Q4.) Select the words which cannot be formed using the letters of the given word, INCONVENIENCE?
Ans. CONSCIENCE.

Q5.) In a certain code language, if DEAN is written as NOKX, how NEED be written in that code?
D + 10 = N,
E + 10 = O,
A + 10 = K,
N + 10 = X.
Similarly,
N + 10 = X,
E + 10 = O,
D + 10 = N.
Ans.  XOON

Q6) EI,JR,LM,_
Ans: XZ

Q7) 3,6,9,36,41…?
Ans:246

  • SSC CHSL Questions Asked 7th January 2017- English

  1. America was _____ by Columbus.
    Ans. discovered
  2. He shows great ability _____ Mathematics.
    Ans. in
  3. The boys _____ whom I was playing are all my good friends.
    Ans. with
  4. _____ can be no excuses this time, students.
    Ans. There
  5. Octopuses are mostly shy and _____ harmless to human beings.
    Ans. Generally

SSC CHSL Result 2016-17

The answer key will help to get an idea of the score. We will try to provide official/unofficial answer keys here as soon as we will get that. So, all candidates are suggested to keep their eyes on this website for regular updates.

Exam Day/Date                           Answer Keys Status
Morning ShiftAfternoon ShiftEvening Shift
7th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
8th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
9th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
10th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
11th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
12th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
13th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
14th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
15th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
16th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
17th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
18th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
19th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
20th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
21st January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
22nd January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
23rd January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
24th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
25th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
26th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
27th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
28th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
29th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
30th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
31st January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
1st February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
2nd February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
3rd February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
4th February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
5th February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly

22 thoughts on “7th January SSC CHSL 2016 Exam Answer Key Morning Evening Shift”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: