23rd Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys Morning Evening Shift

23rd Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys Morning Evening Shift: Staff Selection Commission (SSC) has successfully conducted SSC CHSL (10+2) 2016 Exams on 7th, 8th, 9th, 10th, 11th, 12th, 13th, 14th, 15th, 16th, 17th, 18th, 19th, 20, 21st, 22nd, and 23rd January at various examination centers across the country. The examination was conducted in morning, afternoon, and evening shifts. A huge amount of candidate appeared in this online exam. Now all they are searching for the answer key of question paper. This was the 17th day of CHSL examination 2016.  As you know that, SSC CHSL 2016 (10+2) online examination is scheduled from 7th January to 5th February 2017.

The Commission conducted these exams under tier I. The SSC CHSL Tier I exam was multiple choice objective type questions. All questions were categories in four sections General Intelligence, English Language, Quantitative Aptitude and General Awareness. Each section had 50 questions with equal marks of one. The whole examination was of 200 marks.

23rd Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys

 

SSC CHSL 2016-17 (10+2) 23rd January Answer Key

Staff Selection Commission (SSC) is an organization under Government of India to recruit staff for various posts in the various Ministries and Departments of the Government of India and in Subordinate Offices. This Commission is an attached office of the Department of Personnel and Training which consists of Chairman, two Members and a Secretary-cum-Controller of Examinations. His post is equivalent to the level of Additional Secretary to the Government of India.

23rd January SSC CHSL Exam 2016 Answer Keys

Official SSC CHSL 2016 Answer keys will be available on the official website of SSC after the examination. The answer key will be available in a pdf file. Candidates can easily download that file and match their answers with the official answer key provided by Commission. There is no confirmed date about when the commission will publish the answer keys for all seats. But it is expected that the answer keys will be available after one week of examination.

Overview on SSC CHSL (10+2) 2016-17 Examination

Exam OrganizerStaff Selection Commission (SSC)
Posts NameDEO, LDC, Sorting Assistant, Postal Assistant
Exam NameSSC CHSL (10+2) 2016
Exam PatternMultiple Choice Question
Time Duration75 minutes
Total Marks200
Exam Dates7th January to 5th February 2017
Admit Card StatusAvailable Now
Answer KeysAvailable Shortly
Cut OffAvailable Shortly
Merit ListAvailable Shortly
ResultAvailable Shortly
Official Websitewww.ssc.nic.in

Download SSC CHSL Answer Key 2016-17 LDC DEO (10+2)

Some private coaching institutes will also publish the unofficial answer keys. They will publish the papers and answer keys immediately after the exam. Remember, these answer keys are prepared by the teachers who have been teaching the respective subjects for a very long time. There may be some differences between the official and unofficial answer keys. All candidates who have appeared in CHSL 2016 exams are suggested to recheck their solution from the official answer keys that will be available on the SSC’s official website.

SSC CHSL 2016-17 Tier 1 Morning Shift Exam Asked Questions & Answers

  • SSC CHSL Questions Asked 23rd January 2017 1st Shift – Quant (10 AM)

  1. cos(-225°) = ? Ans. -1/√2.
  2. 2 questions based on linear equations.
  3. 1 question based on coordinate geometry.
  4. Transform 1206 km/hr into m/s.
  5. √(1 + cot2A)/cotA = ?
  6. If x – y = -5 and x + y = 16, find the value of x2 + y2.
  7. A line segment AB is given. Co-ordinates of point A and midpoint of A and B are given, find the co-ordinate of point B.
  • SSC CHSL Questions Asked 23rd January 2017 1st Shift General Awareness (10 AM)

  1. Father of Columbus? – Domenico.
  2. Moti Masjid is included in? – World Heritage Site.
  3. Instrument to measure time accurately? – Chronometer.
  4. What is the formula of Ozone? – O3.
  5. Formula of Ammonium Dichromate – (NH₄)₂Cr₂O₇.
  6. Number of Rajya Sabha seats from UP? – 31.
  7. What is the capital of Norway? – Oslo.
  8. Trusted General of Akbar? – Man Singh.
  9. Kailash Satyarthi was awarded which Noble prize? – Peace Prize.
  10. Which planet has the maximum satellites? – Jupiter.
  11. Moti mosque situated in which complex? – Red Fort Complex.
  12. Who is inventor of neon lamp? – Georges Claude.
  13. Inderjeet Singh is related to which sport? – Shot Put throw.
  14. 22nd amendment in the Indian Constitution is related to? – Fixing number of terms of President.
  15. RBI was nationalized in? – 1949.
  16. Durand Cup is associated with? – Football.
  17. The ratio of width to length of our National flag is? – 2:3.
  18. The largest part of the Human Brain is? – Cerebrum
  • SSC CHSL Questions Asked 23rd January 2016 1st Shift – Reasoning (10 AM)

  1. Choose the odd one out: (Yellow, White, Red, and Violet). Ans. White.
  2. College : Student :: Hospital : ? – Patient
  3. Country : President :: State : ? – Governor
  4. Today is Varun’s birthday. One year from today he will be twice as old as he was 12 years ago. How old is he now?
  • SSC CHSL Questions Asked 23rd January 2017 1st Shift English (10 AM)

  1. Antonyms: Concept.
  2. She _____ Rs. 80 out of the bank every Friday. Ans. Withdraws.
  3. It is not what you say that _____ but what you do? Ans. Matters.
  4. I put _____ the light and slept. Ans. Off.
  5. Cloze test based on Politics.

 

Q1. Father name of Columbus?
Ans. Domenico Colombo

Q2. Moti Masjid in which world heritage site?
Ans. Red Fort

Q3. Rajya Sabha seats from UP?
Ans. 31

Q4. Ammonium Dichromate formula?
Ans. (NH4)2Cr2O7

Q5. Device for measuring time?
Ans. Chronometer

Q6. Capital of Norway?
Ans. Oslo

Q7. Formula of ozone?
Ans. O3

Q8. Which planet has maximum satellites?
Ans. Jupiter

Q9. Inderjit Singh is related to which sport?
Ans. Shot Put

Q10. Kailash satyarthi awarded nobel in which category?
Ans. Nobel Peace Prize in 2014 “for their struggle against the suppression of children and young people and for the right of all children to education”.

Q11. Who invented neon lamp?
Ans. Georges Claude

Q12. Akbar’s well wisher ?
Ans. Man Singh

Q13. The ratio of width of our National flag to its length is?
Ans. 2:3

SSC CHSL 2016-17 Tier 1 Afternoon Shift Exam Asked Questions & Answers

Q1. Kala Ghoda Arts Festival?
Ans. Mumbai

Q2. Most Filmfare awards won by which music director?
Ans. A. R. Rahman

Q3. For Rajya Sabha how many members are nominated by President?
Ans. 12

Q4. Scientific name of Neem?
Ans. Azadirachta indica

Q5. Bimbisara belonged to which dynasty?
Ans. Haryanka dynasty

Q6. Unit of electric energy?
Ans. Kilowatt-hour(kWh)

Q7. Raipur is the capital of?
Ans. Chhattisgarh

Q8. Unit of electrical conductance?
Ans. Siemens

Q9. Full form of HTTP?
Ans. Hyper Text Transfer Protocol

Q10. When did World war 1 start?
Ans. 28 July 1914

Q11. Contraction of heart is known as?
Ans. Systole

Q12. Mars mission?
Ans. MOM

SSC CHSL 2016-17 Tier 1 Evening Shift Exam Asked Questions & Answers

Q1. Book on Shiva trilogy by ?
Ans. Amish Trippathi

Q2. Teratali dance belong to?
Ans. Rajasthan

Q3. Dudhwa Tiger Reserve Location?
Ans. Uttar Pradesh

Q4. Uranus location from the sun?
Ans. Seventh

Q5. Who won 2016 UEFA championship?
Real Madrid C.F.

Q6. ptyalin present in?
Ans. Saliva

Q7. Who invented playstation?
Ans. Ken Kutaragi

Q8. Salim Chisti durgah location?
Ans. Fatehpur Sikri

Q9. Qutub minar location ?
Ans. Mehrauli, New Delhi

Q10. Hydrogen atomic no?
Ans. 1

Q11. Instrument to measure light intensity?
Ans. Photometer

Q12. Deepak Parekh from which field?
Ans. Deepak Parekh is the Chairman of Housing Development Finance Corporation(HDFC).

SSC CHSL Result 2016-17

The answer key will help to get an idea of the score. We will try to provide official/unofficial answer keys here as soon as we will get that. So, all candidates are suggested to keep their eyes on this website for regular updates.

Exam Day/Date                           Asked Questions/Answer Keys Status
Morning ShiftAfternoon ShiftEvening Shift
7th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
8th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
9th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
10th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
11th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
12th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
13th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
14th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
15th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
16th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
17th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
18th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
19th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
20th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
21st January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
22nd January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
23rd January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
24th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
25th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
26th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
27th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
28th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
29th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
30th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
31st January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
1st February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
2nd February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
3rd February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
4th February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
5th February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly

 

5 thoughts on “23rd Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys Morning Evening Shift”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: