19th Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys Morning Evening Shift

19th Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys Morning Evening ShiftStaff Selection Commission (SSC) has successfully conducted SSC CHSL (10+2) 2016 Exams on 7th, 8th, 9th, 10th, 11th, 12th, 13th, 14th, 15th, 16th, 17th, 18th, and 19th January at various examination centers across the country. The examination was conducted in morning, afternoon, and evening shifts. A huge amount of candidate appeared in this online exam. Now all they are searching for the answer key of question paper. This was the 13th day of CHSL examination 2016.  As you know that, SSC CHSL 2016 (10+2) online examination is scheduled from 7th January to 5th February 2017.

The Commission conducted these exams under tier I. The SSC CHSL Tier I exam was multiple choice objective type questions. All questions were categories in four sections General Intelligence, English Language, Quantitative Aptitude and General Awareness. Each section had 50 questions with equal marks of one. The whole examination was of 200 marks.

19th Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys

SSC CHSL 2016-17 (10+2) 19th January Answer Key

Staff Selection Commission (SSC) is an organization under Government of India to recruit staff for various posts in the various Ministries and Departments of the Government of India and in Subordinate Offices. This Commission is an attached office of the Department of Personnel and Training which consists of Chairman, two Members and a Secretary-cum-Controller of Examinations. His post is equivalent to the level of Additional Secretary to the Government of India.

Check For: SSC CHSL 2016 17th January Exam Answer Keys

19th January SSC CHSL Exam 2016 Answer Keys

Official SSC CHSL 2016 Answer keys will be available on the official website of SSC after the examination. The answer key will be available in a pdf file. Candidates can easily download that file and match their answers with the official answer key provided by Commission. There is no confirmed date about when the commission will publish the answer keys for all seats. But it is expected that the answer keys will be available after one week of examination.

Overview on SSC CHSL (10+2) 2016-17 Examination

Exam OrganizerStaff Selection Commission (SSC)
Posts NameDEO, LDC, Sorting Assistant, Postal Assistant
Exam NameSSC CHSL (10+2) 2016
Exam PatternMultiple Choice Question
Time Duration2 hrs
Total Marks200
Exam Dates7th January to 5th February 2017
Admit Card StatusAvailable Now
Answer KeysAvailable Shortly
Cut OffAvailable Shortly
Merit ListAvailable Shortly
ResultAvailable Shortly
Official Websitewww.ssc.nic.in

Download SSC CHSL Answer Key 2016-17 LDC DEO (10+2)

Some private coaching institutes will also publish the unofficial answer keys. They will publish the papers and answer keys immediately after the exam. Remember, these answer keys are prepared by the teachers who have been teaching the respective subjects for a very long time. There may be some differences between the official and unofficial answer keys. All candidates who have appeared in CHSL 2016 exams are suggested to recheck their solution from the official answer keys that will be available on the SSC’s official website.

Also Check18th January SSC CHSL 2016 Exam Asked Question with Answer Key

19th January SSC CHSL 2016-17 Exam Asked Questions

Morning Shift Exam Questions with Answers

Q 1. When was Battle of Panipat fought?
Ans. 1761

Q 2. Ascending order of Khilji dynasty?
Ans. Jalaluddin Khilji -Ala-ud-din Khilji-Qutb-ud-Din Mubarak Shah

Q 3. Who came after Iltutmish?
Ans. Rukn-ud-din Firuz/Razia

Q 4. Who wrote the God of Small Things?
Ans. Arundhati Roy

Q 5. Nobel award for literature in India was awarded to?
Ans. Rabindranath Tagore

Q 6. Who invented Dishwasher?
Ans. Josephine Cochrane

Q 7. Rainfall measuring device is called?
Ans. Rain gauge(Udometer/pluviometer/ombrometer)

Q 8. Where is Longest railway platform located ?
Ans. Gorakhpur

Q 9. Where is the flamingo festival celebrated?
Ans. Andhra Pradesh

Q 10. Who built Jodhpur fort?
Ans. Rao Jodha

Q 11. Who used Oil Paint first?
Ans. Jan Van Eyck

Q 12. What is meant by economic equilibirium?
Ans. Economic equilibrium may also be defined as the point at which supply equals demand for a product

Q 13. pH of water?
Ans. 7

Q 14. Total number of members in Rajya Sabha?
Ans. Membership of Rajya Sabha is limited by the Constitution to a maximum of 250 members, and current laws have provision for 245 members.

Q 15. Where is Machu Picchu situated?
Ans. Peru

Q 16. Tiger day?
Ans. 29 July

Q 17. Who won Man Booker prize 2016?
Ans. Paul Beatty for The Sellout

Q 18. What was the theme of World Environment Day 2016?
Ans. Zero Tolerance for the Illegal Wildlife trade

Q 19. Who won Arjuna Award 2016 in athletics category?
Ans. Lalita Babar

Q 20. Which game hs been added in Olympic 2020?
Ans. Baseball/softball, karate, skateboard, sports climbing and surfing

Q 21. Canis Vulpes is the scientific name of?
Ans. Fox

Q 22. To move a file from one place to another, what function is used?
Ans. Drag and drop/cut copy paste

Q 23. What instrument is used to measure atmospheric pressure?
Ans. Barometer

Q 24. What is greenhouse effect?
Ans. Warming due to CO2, methane and other gases

Afternoon Shift Exam Asked Questions with Answers

Q 1. What is solid CO2 known as?
Ans. Dry Ice

Q 2. Capital of Myanmar?
Naypyidaw

Q 3. Which state has English as its official language?
Arunachal Pradesh/Nagaland/Meghalaya/Mizoram/Tripura/Sikkim

Q 4. When was the Panchsheel Treaty signed?
1954

Q 5. Beetroot is which part of the plant?
Taproot

Q 6. When did the massacre of Jalianwala Bagh happen?
1919

Q 7. Who is the writer of Jungle Book?
Rudyard Kipling

Q 8. Yellow river flows through which country?
China

Q 9. What is the chemical used to artificially ripen the mangoes?
Calcium carbide

Q 10. Which country has the longest written constitution?
India

Q 11. Capital of Argentina is?
Buenos Aires

Q 12. What is the other name of Acetic Acid?
Vinegar

Q 13. What is baking soda also called?
Sodium Bicarbonate

Q 14. Which of the following activities is not a cause of air pollution?
{Agricultural Work, Mining, Acid Rain Fall} Acid Rain Fall (effect not cause)

Q 15. Full form of ICR is?
Intelligent Character Recognition

Q 16. Worksheet is related to which application?
Microsoft Excel

Q 17. Rann Mahotsav is celebrated in?
Gujarat

Q 18. What was the name of the tiger that recently passed away? {Sundari, Dia, Lucky} Lucky

Q 19. In which year was the Panchsheel Treaty between India and China signed?
1954

Evening Shift Exam Asked Questions with Answers

Q 1. Name of the garden in Taj Mahal?
Ans. Charbagh or Mughal garden

Q 2. Noorjahan was the wife of ?
Ans. Jahangir

Q 3. How many states are there in India?
Ans. 29 states and 7 UT

Q 4. Which team won Under-19 Cricket World Cup 2016 ?
Ans. West Indies cricket team

Q 5. How many Filmfare awards has Shah Rukh Khan won so far?
Ans. 14

Q 6. What kind of market restricts a seller from entering?
Ans. Pure Monopoly

Q 7. Who discovered Oxygen?
Ans. Joseph Priestly

Q 8. Who invented the Lightning Rod?
Ans. Benjamin Franklin

Q 9. When was the 1st Battle of Tarain fought?
Ans. 1191

Q 10. Lungs are the primary organs for?
Ans. Respiration

Q 11. Who was the first man in space?
Ans. Yuri Gargarin

Q 12. Which sector generates maximum share of electricity?
Ans. Thermal Power

Q 13. Which country is the biggest producer of wheat?
Ans. China

Q 14. Which queen was referred to as Bloody Mary?
Ans. Queen Mary I of England

Q 15. Manas Reserve is located in which state?
Ans. Assam

Q 16. Who wrote Malgudi Days?
Ans. R.K.Narayan

Q 17. Where are the biggest mangroves in India located?
Ans. Sunderbans, West Bengal

Q 18. Which hormone is responsible for growth and development in plants?
Ans. Auxin

Q 19. How many seats in Chandigarh Lok Sabha?

Ans. One

SSC CHSL Result 2016-17

The answer key will help to get an idea of the score. We will try to provide official/unofficial answer keys here as soon as we will get that. So, all candidates are suggested to keep their eyes on this website for regular updates.

Exam Day/Date                           Asked Questions/Answer Keys Status
Morning ShiftAfternoon ShiftEvening Shift
7th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
8th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
9th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
10th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
11th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
12th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
13th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
14th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
15th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
16th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
17th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
18th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
19th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
20th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
21st January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
22nd January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
23rd January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
24th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
25th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
26th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
27th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
28th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
29th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
30th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
31st January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
1st February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
2nd February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
3rd February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
4th February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
5th February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: