18th Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys Solution Papers

18th Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys Solution Papers: Staff Selection Commission (SSC) has successfully conducted SSC CHSL (10+2) 2016 Exams on 7th, 8th, 9th, 10th, 11th, 12th, 13th, 14th, 15th, 16th, 17th, and 18th January at various examination centers across the country. The examination was conducted in morning, afternoon, and evening shifts. A huge amount of candidate appeared in this online exam. Now all they are searching for the answer key of question paper. This was the twelveth day of CHSL examination 2016.  As you know that, SSC CHSL 2016 (10+2) online examination is scheduled from 7th January to 5th February 2017.

The Commission conducted these exams under tier I. The SSC CHSL Tier I exam was multiple choice objective type questions. All questions were categories in four sections General Intelligence, English Language, Quantitative Aptitude and General Awareness. Each section had 50 questions with equal marks of one. The whole examination was of 200 marks.

18th Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys

 

SSC CHSL 2016-17 (10+2) 18th January Answer Key

Staff Selection Commission (SSC) is an organization under Government of India to recruit staff for various posts in the various Ministries and Departments of the Government of India and in Subordinate Offices. This Commission is an attached office of the Department of Personnel and Training which consists of Chairman, two Members and a Secretary-cum-Controller of Examinations. His post is equivalent to the level of Additional Secretary to the Government of India.

Check For: SSC CHSL 2016 17th January Exam Answer Keys

18th January SSC CHSL Exam 2016 Answer Keys

Official SSC CHSL 2016 Answer keys will be available on the official website of SSC after the examination. The answer key will be available in a pdf file. Candidates can easily download that file and match their answers with the official answer key provided by Commission. There is no confirmed date about when the commission will publish the answer keys for all seats. But it is expected that the answer keys will be available after one week of examination.

Overview on SSC CHSL (10+2) 2016-17 Examination

Exam OrganizerStaff Selection Commission (SSC)
Posts NameDEO, LDC, Sorting Assistant, Postal Assistant
Exam NameSSC CHSL (10+2) 2016
Exam PatternMultiple Choice Question
Time Duration2 hrs
Total Marks200
Exam Dates7th January to 5th February 2017
Admit Card StatusAvailable Now
Answer KeysAvailable Shortly
Cut OffAvailable Shortly
Merit ListAvailable Shortly
ResultAvailable Shortly
Official Websitewww.ssc.nic.in

Download SSC CHSL Answer Key 2016-17 LDC DEO (10+2)

Some private coaching institutes will also publish the unofficial answer keys. They will publish the papers and answer keys immediately after the exam. Remember, these answer keys are prepared by the teachers who have been teaching the respective subjects for a very long time. There may be some differences between the official and unofficial answer keys. All candidates who have appeared in CHSL 2016 exams are suggested to recheck their solution from the official answer keys that will be available on the SSC’s official website.

Morning Shift Exam Asked Questions With Their Answers

Q 1. Battle of Tarain between?
Ans. A Ghurid force led by Mu’izz al-Din and a Chauhan Rajput army led by Prithviraj Chauhan.

Q 2. Apoorvi Chandela is related to which sport?
Ans. Shooting

Q 3. Who sang the song, ‘Jag Ghumeya’?
Ans. Rahat Fateh Ali Khan

Q 4. Who wrote the book, titled Broken wings?
Ans. Kahlil Gibran

Q 5. To which class does a spider belong?
Ans. Arachnid

Q 6. How many times did Kangana Ranaut get a National Film award?
Ans. 3

Q 7. Name of first ISRO satellite?
Ans. Rohini, in 1980

Q 8. Acceleration due to gravity at a distance 2R from the surface of the earth would be?
Ans. Acceleration due to gravity will be a quarter of what it is on the surface.

Q 9. How many seats are there in rajya sabha for Karnataka state?
Ans. 12

Q 10. Which town/city is situated on the banks of Chambal river?
Ans. Kota

Q 11. Manas National Park is situated where?
Ans. Assam

Q 12. Full form of ROM?
Ans. Read Only Memory

Q 13. Which is not a classical dance of Kerala?
Ans. Kerala classical dances- Kathakali ,Theyyam, Thullal, Koodiyattam, Duffmuttu, Oppana dance, Kaikottikali, Mohiniyattam

Afternoon Shift Exam Asked Questions with Answers

Q 1. China open 2015 doubles winner?
Ans. Mirza – Hingis

Q 2. Why is the dipole moment zero in the chemical compound CCl4?
Ans. Because it is symmetrical

Q 3. Convert binary 101 to decimal?
Ans. 5

Q 4. Alexander the great’s birth year?
Ans. July 356 BC

Q 5. Akbar belongs to which dynasty?
Ans. Mughal
Q 6. Scientific name for carrot and onion?
Ans. Daucus carota and Allium cepa

Q 7. Capital of Portugal?
Ans. Lisbon

Q 8. Inventor of Rocket?
Ans. Wernher von Braun

Q 9. 1st Indian to score triple 100 in test?
Ans. Virender Sehwag

Q 10. Madrid is the capital of country?
Ans. Spain

Q 11. DNA full form?
Ans. Deoxyribonucleic acid

Q 12. How many layers does our skin have?
Ans. Three

Q 13. Constitution day celebrated on ?
Ans. 26th November

Q 14. Vallam Kali is a traditional boat race in ?
Ans. Kerala, India

Q 15. First Indian to win a Nobel Prize ?
Ans. CV Raman

Q 16. First newspaper of India?
Ans. Bengal Gazette

Q 17 . Article 44 of the constitution pertains to?
Ans. Uniform civil code for the citizens

Evening Shift Exam Asked Questions With Answers

Q 1. Capital of portugal?
Ans. Lisbon

Q 2. Madrid is the capital of?
Ans. Spain

Q 3. Name of the flight which President of India travels?
Ans. Air India One

Q 4. Why carrot is orange in color?
Ans. Orange color from beta-carotene

Q 5. Name the oxide which heavy water contains?
Ans. Deuterium oxide

Q 6. Article 32 of indian constitution
Ans. Right to Constitutional remedies

Q 7. Highest airport in india?
Ans. LEH

Q 8. Akbar belonged to which dynasty?
Ans. Timurid

Q 9. What is the structure of the carbon tetrachloride (CCl4) molecule?
Ans. Tetrahedral

Q 10. Baghdad is the capital of which country?
Ans. Iraq

Q 11. Who designed the Indian Parliament?
Ans. Edwin Lutyens

Q 12. Who built Bibi ka Maqbara?
Ans. Azam Shah

Q 13. Who was the first Indian man to win an individual silver medal at the Olympics?
Ans. Rajyavardhan Singh Rathore

Q 14. The battle of Kanauj was fought between?
Ans. Sher Shah & Humayun

Q 15. Who won the Bharat Ratna Award in 2015?
Ans. Madan Mohan Malviya & Atal Bihari Vajpayee

Q 16. Who won the Women’s T20 World Cup in 2016?
Ans. West Indies

Q 17. The IC chip was first introduced in which generation of computers?
Ans. Third generation

Q 18. What is used to translate assembly language to machine language?
Ans. Compiler

SSC CHSL Result 2016-17

The answer key will help to get an idea of the score. We will try to provide official/unofficial answer keys here as soon as we will get that. So, all candidates are suggested to keep their eyes on this website for regular updates.

Exam Day/Date                           Asked Questions/Answer Keys Status
Morning ShiftAfternoon ShiftEvening Shift
7th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
8th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
9th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
10th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
11th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
12th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
13th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
14th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
15th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
16th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
17th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
18th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
19th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
20th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
21st January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
22nd January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
23rd January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
24th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
25th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
26th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
27th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
28th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
29th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
30th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
31st January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
1st February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
2nd February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
3rd February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
4th February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
5th February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly

 

2 thoughts on “18th Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys Solution Papers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: