17th Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys Solution Papers

17th Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys Solution Papers: Staff Selection Commission (SSC) has successfully conducted SSC CHSL (10+2) 2016 Exams on 7th, 8th, 9th, 10th, 11th, 12th, 13th, 14th, 15th, 16th, and 17th January at various examination centers across the country. The examination was conducted in morning, afternoon, and evening shifts. A huge amount of candidate appeared in this online exam. Now all they are searching for the answer key of question paper. This was the eleventh day of CHSL examination 2016.  As you know that, SSC CHSL 2016 (10+2) online examination is scheduled from 7th January to 5th February 2017.

The Commission conducted these exams under tier I. The SSC CHSL Tier I exam was multiple choice objective type questions. All questions were categories in four sections General Intelligence, English Language, Quantitative Aptitude and General Awareness. Each section had 50 questions with equal marks of one. The whole examination was of 200 marks.

17th Jan SSC CHSL Exam 2016-17 Answer Keys

 

SSC CHSL 2016-17 (10+2) 17th January Answer Key

Staff Selection Commission (SSC) is an organization under Government of India to recruit staff for various posts in the various Ministries and Departments of the Government of India and in Subordinate Offices. This Commission is an attached office of the Department of Personnel and Training which consists of Chairman, two Members and a Secretary-cum-Controller of Examinations. His post is equivalent to the level of Additional Secretary to the Government of India.

Check For: SSC CHSL 2016 16th January Exam Answer Keys

17th January SSC CHSL Exam 2016 Answer Keys

Official SSC CHSL 2016 Answer keys will be available on the official website of SSC after the examination. The answer key will be available in a pdf file. Candidates can easily download that file and match their answers with the official answer key provided by Commission. There is no confirmed date about when the commission will publish the answer keys for all seats. But it is expected that the answer keys will be available after one week of examination.

Overview on SSC CHSL (10+2) 2016-17 Examination

Exam OrganizerStaff Selection Commission (SSC)
Posts NameDEO, LDC, Sorting Assistant, Postal Assistant
Exam NameSSC CHSL (10+2) 2016
Exam PatternMultiple Choice Question
Time Duration2 hrs
Total Marks200
Exam Dates7th January to 5th February 2017
Admit Card StatusAvailable Now
Answer KeysAvailable Shortly
Cut OffAvailable Shortly
Merit ListAvailable Shortly
ResultAvailable Shortly
Official Websitewww.ssc.nic.in

Download SSC CHSL Answer Key 2016-17 LDC DEO (10+2)

Some private coaching institutes will also publish the unofficial answer keys. They will publish the papers and answer keys immediately after the exam. Remember, these answer keys are prepared by the teachers who have been teaching the respective subjects for a very long time. There may be some differences between the official and unofficial answer keys. All candidates who have appeared in CHSL 2016 exams are suggested to recheck their solution from the official answer keys that will be available on the SSC’s official website.

Morning Shift Exam Asked Questions With Answers

Q 1. Number of schedules in our constitution?
Ans. 12

Q 2. Ashoka belongs to which dynasty?
Ans. Mauryan dynasty

Q 3. Who was the king who imprisoned his father and executed his brother?
Ans. Aurangzeb

Q 4. Strongest hydrogen bonding in HF, HI, HCl, HBr?
Ans. HF

Q 5. Untouchables, the novel was written by?
Ans. Mulk Raj Anand

Q 6. Land of “Thunder Dragon” is?
Ans. Bhutan

Q 7. Which gas was leaked in Bhopal?
Ans. Methyl isocyanate, from the Union Carbide plant

Q 8. What is the medicine for malaria?
Ans. Quinine

Q 9. What is the capital of Australia?
Ans. Canberra

Q 10. 1st deputy speaker of Lok Sabha?
Ans. M. A. Ayyangar

Q 11. Who invented Piano ?
Ans. Bartolomeo Cristofori

Q 12. First Noble prize in economics to an Indian?
Ans. Amartya Sen

Q 13. Position of Venus from sun?
Ans. Second

Q 14. Insect respiratory organ?
Ans. Spiracles and tracheae

Q 15. S.I unit of sound intensity?
Ans. Decibels

Q 16. Viscosity of ideal fluid?
Ans. Equals to 0

Q 17. Largest producer of coal?
Ans. China worldwide; UP in India

Afternoon Exam Shift Asked Questions With Answers

Q 1. Which acid is present in lemon?
Ans. Citric Acid

Q 2. Humayun’s tomb built by?
Ans. The tomb was commissioned by Humayun’s son Akbar in 1569-70, and designed by Mirak Mirza Ghiyas, a Persian architect chosen by Bega Begum.

Q 3. IIFA best film award?
Ans. For 2016, Bajrangi Bhaijaan. For 2015, Queen

Q 4. The book White Tiger is authored by?
Ans. Arvind Adiga

Q 5. Where are the Elephants caves?
Ans. Maharashtra

Q 6. Who built Sabarmati Ashram?
Ans. Mahatma Gandhi

Q 7. Oscar award for best film?
Ans. For 2016, Spotlight. For 2015, Birdman

Q 8. Who designed the first Christmas card?
Ans. Henry Cole

Q 9. Pattadakal an UNESCO inscribed World Heritage site is in which state?
Ans. Karnataka

Q 10. President takes oath in presence of?
Ans. Chief Justice

Q 11. Canis familiaris is scientific name of?
Ans. Dog

Q 12. Phil mickelson belongs to?
Ans. Golf

Q 13. How many layers in OSI model?
Ans. 7

Evening Shift Exam Asked Questions with Answers

Q 1. Humayun belonged to which dynasty?
Ans. Timurid dynasty

Q 2 .Second highest civilian award?
Ans. Padma Vibhushan

Q 3 .Who discovered blood circulation?
Ans. William Harvey

Q 4 .When did Hitler committed suicide?
Ans. 30 April 1945

Q 5. The America dropped nuclear bomb on Hiroshima in which year?
Ans. 1945

Q 6. Bengali is the official language of which state?
Ans. West Bengal, Tripura and in Barak Valley of Assam

Q 7. Value of 1 degree latitude?
Ans. 111.2 km or 69.1 miles

Q 8. Which Chemical makes green glass ?
Ans. Chrome oxide

Q 9. The Great Smog of 1952 affected which city?
Ans. London

Please share more questions in below comment box if you remember.

SSC CHSL Result 2016-17

The answer key will help to get an idea of the score. We will try to provide official/unofficial answer keys here as soon as we will get that. So, all candidates are suggested to keep their eyes on this website for regular updates.

Exam Day/Date                           Answer Keys Status
Morning ShiftAfternoon ShiftEvening Shift
7th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
8th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
9th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
10th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
11th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
12th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
13th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
14th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
15th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
16th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
17th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable NowAvailable NowAvailable Now
18th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
19th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
20th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
21st January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
22nd January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
23rd January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
24th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
25th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
26th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
27th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
28th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
29th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
30th January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
31st January SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
1st February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
2nd February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
3rd February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
4th February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly
5th February SSC CHSL 2016 Exam Answer KeyAvailable ShortlyAvailable ShortlyAvailable Shortly

 

Close
%d bloggers like this: